Azure AD'de Parola Geri Yazmayı Yapılandırma


Bu yazıda size Azure AD hibrit ortamınızda parola geri yazmayı nasıl etkinleştireceğinizi ve yapılandıracağınızı göstereceğim. Parola geri yazma özelliğini etkinleştirerek, Azure Active Directory'deki parola değişikliklerini şirket içi Active Directory ortamınıza geri senkronize edebilirsiniz.

Parola geri yazma özelliğini etkinleştirmek için, parola değişikliklerini Azure AD'den mevcut bir şirket içi dizine geri göndermek üzere güvenli bir mekanizma sağlayan Azure AD Connect aracını kullanırız. Parolayı geri yazma özelliğinin nasıl çalıştığını öğrenmek için bu makaleyi okuyun.

En önemlisi, her zaman Azure AD Connect'in en son sürümünü çalıştırdığınızdan emin olun. Bu önemli bir noktadır çünkü parola geri yazma özelliği Azure AD Connect 1.0.8641.0 ve daha eski sürümlerde çalışmayı durduracaktır.

Peki bir kullanıcı şifreyi sıfırladığında ne olur ve şifre karmaşıklığı ne olur? Bir kullanıcı parolayı sıfırladığında, bu dizine kaydedilmeden önce şirket içi Active Directory ilkenize uygun olup olmadığı kontrol edilir. Buna, yerel Active Directory'de tanımlanan karmaşıklık, yaş ve parola filtreleri de dahildir.

Azure AD'de parola geri yazmayı etkinleştirmediyseniz aşağıdaki ekran görüntüsünde benzer bir şeyin gösterildiğini göreceksiniz. Şifre sıfırlama - Şirket içi entegrasyon'u tıkladığınızda, Şirket içi entegrasyonun henüz etkinleştirilmediği gösterilir.

Azure AD Parolasını Geri Yazma Önkoşulları

Parola geri yazmayı kullanmak için kiracınıza aşağıdaki lisanslardan birinin atanmış olması gerekir.

  • Azure AD Premium P1
  • Azure AD Premium P2
  • Kurumsal Mobilite + Güvenlik E3 veya A3
  • Kurumsal Mobilite + Güvenlik E5 veya A5
  • Microsoft 365 E3 veya A3, Microsoft 365 E5 veya A5, Microsoft 365 F1
  • Microsoft 365 İş

Azure AD'de Parola Geri Yazmayı Yapılandırma

Öncelikle parola geri yazmayı yapılandırmak için Azure AD Connect sunucunuzda oturum açın. Azure AD Connect yapılandırma sihirbazını başlatın. Hoş Geldiniz sayfasında Yapılandır'ı seçin.

Ek görevler sayfasında, Senkronizasyon seçeneklerini özelleştir'i seçin.

  • Azure AD'ye Bağlan sayfasında genel yönetici kimlik bilgilerini girin ve ardından İleri'yi seçin.
  • Dizinleri bağla ve Etki alanı/OU filtreleme sayfalarında İleri'yi tıklayın.
  • İsteğe bağlı özellikler sayfasında Şifre geri yazma'yı etkinleştirin ve İleri'yi seçin.

Yapılandır'ı tıklayın.

Yapılandırma tamamlandı. Ayrıca Azure AD bağlantı yapılandırması başarılı mesajını da görürsünüz. Senkronizasyon işlemi başlatıldı.

Yukarıdaki adımlarda Azure AD'de parola geri yazmayı etkinleştirdiniz. Bir sonraki adımda SSPR'de şifre geri yazma seçeneğini etkinleştireceğiz.

SSPR'de şifre geri yazma seçeneğini etkinleştirin

  • Azure portalını açın ve Genel Yönetici hesabıyla oturum açın.
  • Azure Active Directory'ye gidin ve Parola Sıfırlama'ya tıklayın.
  • Sol bölmeden Şirket içi entegrasyon'u seçin.
  • Şifreleri şirket içi dizininize geri yazma seçeneğini Evet olarak ayarlayın.
  • Ayrıca Kullanıcıların şifrelerini sıfırlamadan hesapların kilidini açmasına izin ver seçeneğini Evet olarak da ayarlayabilirsiniz.
  • Son olarak Kaydet'i tıklayın.

İlgili makaleler