ConfigMgr'da Özel Kataloğu Silmek İçin 3 Kolay Adım


Bu kısa yazıda size ConfigMgr'de özel kataloğun nasıl silineceğini göstereceğim. SCCM'deki özel kataloğu silmek için öncelikle katalog aboneliğinden çıkmanız ve kataloğu silmeniz gerekir.

Configuration Manager, önce özel bir kataloğu içe aktararak üçüncü taraf güncellemelerini dağıtmanıza olanak tanır. Çoğu durumda katalog belirli bir satıcı tarafından sağlanır. Kataloğu ekleyip senkronize ettiğinizde, güncellemeleri SCCM konsolunda alırsınız.

Microsoft yakın zamanda Configuration Manager için desteklenen yazılım güncelleme kataloglarının bir listesini yayınladı. Bazı kataloglar ücretsiz olarak mevcuttur ve bazı katalogların bunlarla ilişkili ek maliyeti vardır. Üçüncü taraf kataloglara yönelik SCCM katalogları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu güzel gönderiyi burada bulabilirsiniz.

SCCM'ye özel katalog ekleme süreci bir dizi adım gerektirir. Önceki yazımda size SCCM'ye Adobe özel kataloğu eklemenin böyle bir örneğini göstermiştim.

Daha önce SCCM'ye özel bir katalog aktardıysanız ve onu silmek istiyorsanız bu mümkündür. ConfigMgr'da özel bir kataloğun silinmesi iki adımdan oluşur: katalog aboneliğinden çıkma ve özel kataloğu silme.

Özel katalogları SCCM'den silmenizin birçok nedeni vardır. Artık üçüncü taraf uygulama güncellemelerine ihtiyacınız yok veya güncellemeleri dağıtmak için daha iyi bir çözüm buldunuz.

ConfigMgr'da özel bir kataloğu silmek mevcut güncellemeleri kaldırmaz; bunu manuel olarak silmeniz gerekir. Kataloğu sildikten sonra artık bu güncellemeleri dağıtamazsınız.

ConfigMgr'da Özel Kataloğu Silme Adımları

  • Adım 1 - Katalog Aboneliğinden Çıkma
  • Adım 2 - ConfigMgr'deki Özel Kataloğu Sil
  • Adım 3 - Yazılım Güncelleme Noktasındaki Ürünlerin Seçimini Kaldır

Adım 1 - Katalog Aboneliğinden Çıkma

Kataloğu gerçekten silmeden önce aboneliğinizi iptal etmelisiniz. Aboneliğinizi iptal ederek satıcı tarafından sağlanan üçüncü taraf güncellemelerini almaktan vazgeçmiş olursunuz.

Kataloğun aboneliğini iptal etmek için Configuration Manager konsolunu başlatın. Yazılım Kitaplığı > Yazılım Güncellemeleri > Üçüncü Taraf Yazılım Güncelleme Katalogları'na gidin. Aboneliğinden çıkmak istediğiniz özel kataloğu sağ tıklayın ve Katalog Aboneliğinden Çık'ı tıklayın.

Abonelikten çıkmak istediğinizden eminseniz onaylamanız istenir. Evet'i tıklayın.

Bu katalog aboneliğinin iptal edilmesi, yeni güncellemelerin senkronizasyonunu durdurur ve katalog imzalama ve güncelleme içerik sertifikalarına yönelik onayı kaldırır. Mevcut güncellemeler kaldırılmaz ancak bunları dağıtamayabilirsiniz.

Bu, SCCM'deki özel bir kataloğun aboneliğinden çıkma adımlarını tamamlar.

Adım 2 - ConfigMgr'deki Özel Kataloğu Sil

ConfigMgr'da özel bir kataloğu silmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

  • ConfigMgr konsolunu başlatın.
  • Yazılım Kitaplığı > Yazılım Güncellemeleri > Üçüncü Taraf Yazılım Güncelleme Katalogları'na gidin.
  • Kaldırmak istediğiniz özel kataloğu seçin ve Özel Kataloğu Sil'i tıklayın.

Bir onay kutusu görüyorsunuz. Seçilen kataloğu silmek istediğinizden emin misiniz?. Evet'i tıklayın. Bu, özel kataloğu SCCM'den silme adımlarını tamamlar.

Adım 3 - Yazılım Güncelleme Noktasındaki Ürünlerin Seçimini Kaldır

Bu, SUP'taki üçüncü taraf ürünlerin işaretini kaldırdığınız son adımdır. Kataloğu sildiğiniz ve artık bu uygulamaların güncellemelerine ihtiyacınız olmadığı için,

Örneğin, Adobe özel kataloğunu içe aktardım ve SUP'ta Adobe Reader ürününü manuel olarak etkinleştirdim. Artık kataloğu sildiğim için ürünü SUP > Ürünler bölümünden de silmem gerekiyor.

Yazılım Güncelleme Noktası bileşeni özelliklerinde Ürünler sekmesini tıklayın. Ürünler > Tüm Ürünler altında, özel katalogları içe aktarırken seçilen tüm üçüncü taraf ürünlerinin işaretini kaldırın.

Daha önce de belirttiğim gibi, özel bir kataloğun silinmesi, yeni güncellemelerin senkronizasyonunu durdurur ve katalog imzalama ve güncelleme içerik sertifikalarına ilişkin onayı kaldırır.

Ancak üçüncü taraf uygulama güncellemelerinin hala SCCM'de mevcut olduğunu göreceksiniz. ConfigMgr tarafından süresi dolmuş olarak işaretlenirler ve bu güncellemeleri manuel olarak silebilir veya ConfigMgr'ın bunları silmesini bekleyebilirsiniz.

İlgili makaleler