SCCM'deki Bir Uygulamayı Silmek İçin Kolay Adımlar - Prajwal Desai


Bu yazıda SCCM'deki (ConfigMgr) bir uygulamanın nasıl silineceğini göreceğiz. SCCM uygulamasına ihtiyacınız olmadığında ConfigMgr konsolundan silebilirsiniz.

Halihazırda koleksiyonlara konuşlandırılmış olan uygulamayı neden silmem gerektiğini sorabilirsiniz. Cevap şu: Artık o uygulamaya ihtiyacınız yok ve bu nedenle siliyorsunuz.

Bazen belirli bir ekibe ait kullanıcılar için bir uygulama oluşturup dağıtırsınız. Ekibin farklı bir yazılıma ihtiyacı varsa yeni uygulamayı SCCM'de paketlersiniz.

Eski, kullanılmayan uygulama SCCM konsolunda kalır. Eski uygulamaya artık ihtiyaç duyulmuyorsa uygulamayı SCCM konsolundan silebilirsiniz.

SCCM'de uygulamanın silinmesinin bir başka nedeni de yeni bir uygulamanın mevcut uygulamayla değiştirilmiş olması olabilir. Bu genellikle büyük organizasyonlarda olur.

SCCM konsolunda herhangi bir uygulamaya sağ tıklayıp Sil'i seçerseniz uygulama silinmeyecektir. SCCM'deki uygulamayı silmek için izlemeniz gereken küçük bir prosedür var.

SCCM veya ConfigMgr'daki bir uygulamayı silmek için doğru adımlara bir göz atalım.

SCCM'de Bir Uygulama Nasıl Silinir

  • ConfigMgr Konsolu'nu başlatın.
  • Yazılım Kitaplığı\Genel Bakış\Uygulama Yönetimi\Uygulamalar'a gidin.
  • Silmek istediğiniz uygulamayı seçin, uygulamayı sağ tıklayın ve Sil'i seçin.

SCCM konsolunda bir uygulamayı Silme'ye çalıştığınızda bir uyarı mesajı kutusu görürsünüz.

Yapılandırma Yöneticisi, diğer uygulamaların veya görev dizilerinin ona başvurması veya dağıtım olarak yapılandırılması nedeniyle bu uygulamayı silemez.

Bu, etkin dağıtım sayısının 1 olduğunu açıkça göstermektedir; bu, uygulamanın bir kez dağıtıldığı anlamına gelir. Tamam'ı tıklayın.

Yukarıdaki uyarıyı düzeltmek için uygulamayı silmeden önce uygulamayı kullanımdan kaldırmanız gerekir. Uygulamayı kullanımdan kaldırmak için uygulamayı sağ tıklayın ve Kullanımdan kaldır'ı seçin.

Bazen bir uygulamayı kullanımdan kaldıramazsınız ve benzer bir uyarı kutusu görürsünüz.

Yapılandırma Yöneticisi, diğer uygulamalar veya görev dizileri ona başvurduğu veya dağıtım olarak yapılandırıldığı için bu uygulamayı kullanımdan kaldıramaz.

Peki neden bir uygulamayı kullanımdan kaldıramıyorsunuz veya silemiyorsunuz? Bunun yanıtı, uygulamanın zaten bir koleksiyona dağıtılmış olması durumunda uygulamayı silemeyeceğinizdir. Önce dağıtımı silmeniz gerekir; ancak o zaman uygulamayı silebilirsiniz.

Aşağıdaki örnekte ofis uygulamasının zaten bir cihaz koleksiyonuna dağıtıldığını görüyorsunuz. Öncelikle silme seçeneğini kullanarak dağıtımı kaldırın.

Uygulamaları birden fazla koleksiyona dağıttıysanız her dağıtımı manuel olarak kaldırmanız gerekir.

Uygulama'yı sağ tıklayın ve Düzeltme Geçmişi'ni seçin.

Uygulama Revizyon Geçmişi penceresinde, alt kısımdan revizyonları silmeye başlayın.

Tüm revizyonları silmeyi tamamladığınızda Uygulama Revizyon Geçmişi penceresini kapatmak için Tamam'ı tıklayın.

Tüm revizyonları sildikten sonra uygulamayı sağ tıklayın ve Sil'i seçin. Şimdi bir uyarı kutusu görüyorsunuz: -

Seçili uygulamayı Configuration Manager'dan kalıcı olarak silmek istediğinizden emin misiniz? Uygulamanın silinmesini onaylamak için Evet'i seçin.

İlgili makaleler