Kullanıcı, kullanıcı hesabını Active Directory'ye taşıdıktan sonra Office 365'te oturum açamıyor


Şirket içi Active Directory ile Office 365 arasında Dizin Senkronizasyonu uyguladığınızda ve Active Directory'deki bir kullanıcıyı DirSync kapsamının dışına taşıdığınızda (örneğin, senkronize edilmemiş bir Kuruluş Birimi'ne), kullanıcı Office 365'ten kaldırılır.

Ancak kullanıcıyı senkronize edilmiş (yani kapsam dahilindeki) bir Kuruluş Birimine geri taşıdığınızda şifre artık senkronize edilmez. Bu nedenle, bu kullanıcı Office 365 hizmetlerinde oturum açmayı denediğinde oturum açma girişimi başarısız olur. Yalnızca Active Directory'de parolayı değiştirdiğinizde yeni parola Office 365 ile eşitlenir ve kullanıcı hizmette yeniden oturum açabilir.

Buna çok benzer şekilde, şirket içi Active Directory'de devre dışı bırakılmış bir kullanıcı etkinleştirildiğinde parola Office 365 ile eşitlenmez.

Bu, DirSync veya Azure AD Connect (Kasım 2015'e kadar) ile ilgili bilinen bir sorundur. 4 Kasım 2015'te Microsoft, bu özel sorunu düzelten (elbette bir dizi başka düzeltmeyle birlikte) Azure AD Connect'in yeni bir sürümünü yayımladı.

Azure AD Connect'in güncellenmiş sürümüyle ilgili daha fazla bilgiyi Sander Berkouwer'in blogunda bulabilirsiniz. Azure AD Connect'in yeni bir sürümü bugün yayınlandı. Azure AD Connect'in yeni sürümünü Microsoft İndirme Sitesinden indirebilirsiniz.

İlgili makaleler