Azure AD Connect Eşitlemesini devre dışı bırakın
Şirket içi AD hesapları, Azure AD Connect yazılımı kullanılarak Azure ile eşitlenir. Hesapları kaldırmak, tamamen buluta geçmek veya sorun gidermek gibi senkronizasyonu devre dışı bırakmanız gereken zamanlar vardır.
Bu yazıda size Azure AD senkronizasyonunu devre dışı bırakma adımlarını göstereceğim.
Önemli: AD senkronizasyonunu devre dışı bıraktığınızda, tekrar açmadan önce bir süre beklemeniz gerekir. Ne kadar beklemeniz gerektiğine ilişkin Microsoft'tan herhangi bir belge bulamıyorum. Testlerimde yaklaşık bir saat beklemek zorunda kaldım.
Azure AD Senkronizasyonu Nasıl Devre Dışı Bırakılır
1. Adım. Azure AD modülünü yükleyin
Yükseltilmiş bir Windows PowerShell komutunu açın ve aşağıdaki komutu çalıştırın.
Install-Module MSOnlineAdım 2. Azure AD'ye bağlanın
Connect-MsolService3. Adım. Mevcut Senkronizasyon Durumunu Kontrol Edin (doğru veya yanlış)
(Get-MSOLCompanyInformation).DirectorySynchronizationEnabled4. Adım. Azure AD Sync'i devre dışı bırakın
Set-MsolDirSyncEnabled -EnableDirSync $falseSenkronizasyonu tekrar açmak istiyorsanız bu komutu çalıştırın.
Set-MsolDirSyncEnabled -EnableDirSync $true
Not: Senkronizasyonu devre dışı bıraktığınızda, şirket içi senkronize edilen tüm hesaplar yalnızca buluta dönüştürülecektir.
Örneğin, Christopher Sisco hesabı "Şirket içinden senkronize edildi" ifadesini gösteriyor
Senkronizasyonu devre dışı bıraktıktan sonra hesap yalnızca Azure'da buluta dönüştü.
“Set-MsolDirSyncEnabled: Active Directory senkronizasyonunu kapatamazsınız.” hatasını alırsanız. Bu, yakın zamanda durumu değiştirdiğiniz ve Azure hizmetlerinin bunu geri değiştirmenizi engellediği anlamına gelir. Tekrar açmadan önce bir süre beklemeniz gerekecek. Senkronizasyonu tekrar açabilmek için yaklaşık bir saat beklemek zorunda kaldım.
Bu makaleyi beğendiyseniz, silinen kullanıcıların Office 365'ten kalıcı olarak nasıl kaldırılacağını da beğenebilirsiniz. Sorularınızı veya yorumlarınızı aşağıya gönderin.


