SharePoint Online'da "Yeni Microsoft 365 Grubuna Bağlan" Seçeneğini devre dışı bırakın
Gereksinim: SharePoint Online site ayarları menüsünde "Yeni Microsoft 365 Grubuna bağlan" Seçeneğini devre dışı bırakın.
SharePoint Online'da "Yeni Microsoft 365 Grubuna Bağlan" Seçeneği nasıl devre dışı bırakılır?
Ayarlar menüsündeki "Yeni Microsoft 365 Grubuna Bağlan" veya "Yeni Office 365 Grubuna Bağlan" bağlantısı, mevcut herhangi bir SharePoint Online sitesini yeni bir Microsoft 365 Grubuna bağlamaya yardımcı olur. Site koleksiyonu yönetici haklarına sahip kullanıcılar, SharePoint Online sitelerini SharePoint Online'da olduğu gibi Microsoft 365 grubuna bağlamak için bağlantıya tıklayıp sihirbazı izleyebilir: Mevcut Ekip Sitelerini Yeni Microsoft 365 Grubuna Bağlayın
Ancak site yöneticilerinin, yönetim vb. nedenlerle bir siteyi bir Microsoft 365 grubuna bağlama yeteneğini devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. "Yeni Microsoft 365 Grubuna bağlan" seçeneğini nasıl devre dışı bırakacağınız aşağıda açıklanmıştır:
- https://
-admin.sharepoint.com adresinden SharePoint Online kiracı Yönetici sitesine giriş yapın. - Sol gezinme bölümündeki “Ayarlar” bağlantısını tıklayın >> Sayfanın altındaki “klasik ayarlar sayfası”nı tıklayın. Bu sizi https://
-admin.sharepoint.com/_layouts/15/online/TenantSettings.aspx adresine götürür. "Sitelerden Microsoft 365 gruplarına bağlantılar" altında "Site koleksiyonu yöneticilerinin yeni Microsoft 365 Gruplarına bağlantı sitelerini engelle" seçeneğini ayarlayın.
Bu değişikliğin kiracıdaki tüm sitelere yayılması biraz zaman alır.
PnP PowerShell kullanarak yeni Microsoft 365 Grubuna bağlan bağlantısını gizle
Belirli bir site koleksiyonu için "Gruba Bağlan" seçeneğini devre dışı bırakmak isterseniz ne olur? Peki, Office 365 grup işlevselliğine bağlantı sağlayan bir özelliği devre dışı bırakabiliriz.
#Parameters
$SiteURL = "https://Crescent.sharepoint.com/sites/migration/"
$GroupifyFeatureID = "5007df5b-1eea-49f8-9c02-5debc81ce3f2"
#Connect to PnP
Connect-PnPOnline -url $SiteURL -Interactive
#Disable the "Groupify" feature
Disable-PnPFeature -Identity $GroupifyFeatureID
#To Enable it back, use: Enable-PnPFeature -Identity $GroupifyFeatureID

