DÜZELTME: SharePoint'te yer kalmadı. Bu sitenin depolama alanı neredeyse dolmak üzere
SharePoint'te "Yer kalmadı. Bu sitede depolama alanı neredeyse kalmadı. Yer açmak için, ihtiyacınız olmayan dosyaları silin ve geri dönüşüm kutusunu boşaltın" hatasını alırsanız, nasıl yer açacağınızı öğrenmek için aşağıdaki okumaya devam edin. SharePoint'te depolama alanı açın.
Bildiğiniz gibi, Microsoft 365 SharePoint'teki kullanılabilir depolama alanı 1 TB artı satın alınan lisans başına 10 GB'dir ve depolama alanını artırmak istiyorsanız Hizmetleri Satın Alma sayfasında ekstra dosya depolama alanı satın alabilirsiniz ( Eklentiler 'i seçin) -> Office 365 Ekstra Dosya Depolama Alanı).
Genellikle SharePoint Online'daki 1 TB depolama alanı, küçük bir şirketin çalışanları arasında belge ve diğer dosyaları paylaşması için yeterlidir. Ancak belgelerin sık sık değiştirilmesi durumunda bu alan kısa sürede yetersiz kalabilir. Bunun nedeni, SharePoint'in varsayılan olarak değiştirilen her belgenin yeni bir sürümünü oluşturması ve ardından güvenlik ve yedekleme nedeniyle belgenin eski sürümünü geçmişte tutmasıdır. Bu özelliğe "Dosya Sürümü Oluşturma" adı verilir ve SharePoint Online ve OneDrive İş'te mevcuttur.
Bununla birlikte, Dosya Sürümü Oluşturma çok kullanışlı bir özelliktir çünkü gerekirse bir belgenin daha önceki bir sürümüne geri dönmenize (örneğin, virüs nedeniyle hatalı silme veya değişiklik sonrasında) veya değişiklikleri izlemenize olanak tanır. Öte yandan belgeye yapılan değişiklik, her dosya için depoladığı birçok farklı sürüm nedeniyle SharePoint'teki kullanılabilir alanı önemli ölçüde azaltabilir.
Bu nedenle, SharePoint Online'da alanınız tükenirse ve ekstra depolama alanı satın almak istemiyorsanız, dosyaların eski sürümlerini silerek ve SharePoint'teki Dosya Sürümü Oluşturma ayarlarını değiştirerek SharePoint'te disk alanı boşaltmak için aşağıdaki adımları izleyin. Dosyaların minimum sürümlerini korumak için.
SharePoint Online'da Alan Nasıl Boşaltılır?
Adım 1. Depolama Alanını Boşaltmak için SharePoint'teki Geri Dönüşüm Kutusu'nu boşaltın.
SharePoint Online'da kullanılabilir depolama alanını artırmanın ilk adımı, silinen tüm öğeleri geri dönüşüm kutusundan kaldırmaktır. bunu yapmak için:
1. Soldaki Geri dönüşüm bağlantısını tıklayın ve ardından Geri dönüşüm kutusunu boşalt'ı tıklayın.
Adım 2. SharePoint Online'daki Dosya Sürümü Sayısını Azaltın.
Varsayılan olarak, SharePoint Online ve OneDrive İş, her belgenin 500 adede kadar sürümünü tutabilir; bu da bence aşırıdır. SharePoint Online'daki her dosyanın kayıtlı sürümlerinin sayısını azaltmak için:
1. Belgeler kitaplığına gidin ve Ayarlar menüsünden Kütüphane ayarları'nı tıklayın.
2. Sürüm oluşturma ayarları'nı tıklayın.
3. Sürüm Oluşturma Ayarları'nda, Aşağıdaki ana sürüm sayısını koru değerini 500'den 100 olarak değiştirin ve Tamam'ı tıklayın. Bu, tuttuğu 100 sürümün ötesindeki tüm sürümleri kaldıracaktır. *
* Ek yardım: Çevrimiçi SharePoint'te dosya sürümünü tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız, SharePoint Çevrimiçi Yönetim Kabuğu'nun en son sürümünü indirin aracını kullanarak SharePoint Online yönetim Merkezinize yönetici kimlik bilgilerinizle bağlanın ve aşağıdaki PowerShell komutunu verin:
Set-SPOTenant -EnableMinimumVersionRequirement $False
3. Adım. SharePoint Online'daki Dosyaların Önceki Sürümlerini Sil.
SharePoint'te depolama alanını boşaltmanın üçüncü yöntemi, dosyaların eski sürümlerini silmektir. Bu prosedürün tek dezavantajı, her dosya için önceki sürümleri ayrı ayrı silmeniz gerekmesi ve (makale yazılana kadar) tüm dosyaların önceki tüm sürümlerini üçüncü bir program kullanmadan bir kerede silme seçeneğinin olmamasıdır. SharePoint için DMS-Shuttle gibi bir parti aracı.
Bir SharePoint Belgesinin kayıtlı tüm sürümlerini görüntülemek ve silmek için:
1. Soldaki Site İçeriği'ni seçin ve Site Ayarları'nı tıklayın.
2. Site Ayarlarında, Site Koleksiyonu Yönetimi altındaki Depolama Metrikleri'ni tıklayın.
3. Şimdi, kayıtlı tüm sürümlerini görmek için herhangi bir dosyanın yanındaki Sürüm Geçmişi seçeneğini tıklayın.
4. Son olarak, önceki tüm sürümleri (geçerli olan hariç) kaldırmak için Tüm Sürümleri Sil'i tıklayın veya seçeneğini seçerek istediğiniz sürümleri tek tek silin. Kaydedilen her sürümün aşağı ok seçeneklerindeki Sil seçeneği.
Bu kadar! Deneyiminizle ilgili yorumunuzu bırakarak bu kılavuzun size yardımcı olup olmadığını bana bildirin. Başkalarına yardımcı olmak için lütfen bu kılavuzu beğenin ve paylaşın.